Neil Young wordt CEO van muziekplatform PonoMusic

© Piet Goethals

De Canadese muzikant Neil Young wordt CEO van PonoMusic. Zijn crowdfundingproject voor het digitale muziekplatform haalde bij internetgebruikers 6,2 miljoen dollar op. De rockmuzikant vervelt nu op 68-jarige leeftijd bij de startup van drijvende kracht naar bedrijfsleider.

Pono wil zijn dienst van hoge definitie muziekkanaal tegen eind dit jaar in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië opstarten. Partner in de download-shop is het Britse Omnifone, een muziekplatform dat 35 miljoen songs in hoge kwaliteit aanbiedt.

Young lanceerde PonoMusic als een antwoord op de slechte kwaliteit van mp3-bestanden en -spelers. Meer dan 18.000 mensen staan achter zijn project en investeerden in totaal 6.225.354 dollar via de crowdfundingwebsite Kickstarter. Daarmee is Pono het derde succesvolste project ooit op de website. Het project was van het begin al erg populair. Het doel van Neil Young was om 800.000 dollar bij elkaar te krijgen. Dat lukte hem al na 10 uur. Deze campagne is meteen het derde meest succesvolle project in de geschiedenis van Kickstarter.

PonoMusic bevat zowel het nieuwe audioformaat Pono, dat het mogelijk maakt om de muziek digitaal in hoogwaardige kwaliteit af te spelen, de PonoPlayer, de muziekspeler voor Pono-bestanden met een geheugen van 128 gigabyte, een online muziekwinkel en een applicatie om de muziekbestanden te beheren. De eerste generatie van de PonoPlayer zal naar verwachting in oktober voor 399 dollar op deze nichemarkt uitgespeeld worden. (AB/FL/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content