Neil Young lanceert PonoMusic via Kickstarter

De langverwachte PonoPlayer wordt dinsdag voorgesteld op het Texaanse showcasefestival SXSW. Het toestel zal 399 dollar kosten en is geschikt voor het afspelen van muziekbestanden zonder kwaliteitsverlies.

Met PonoMusic wil Neil Young een nieuwe doelgroep aanspreken, die zich niet tevreden stelt met zwaar gecompresste audiobestanden. Zijn nieuw bestandsformaat ‘pono’ zou de hoogst mogelijke digitale resolutie mogelijk maken, vergelijkbaar met de geluidskwaliteit in professionele studio’s. Zo kunnen luisteraars de muziek horen zoals ze klonk toen de artiest, zonder kwaliteitsverlies. “We willen digitale muziek in de 21ste eeuw krijgen en met PonoMusic doen we dat”, zei Young.

Vanaf 12 maart zal de PonoPlayer te bestellen zijn via crowdfundingwebsite Kickstarter. De pre-orders zullen goedkoper verkocht worden dan de winkelprijs van 399 dollar. “Ons doel was om de hoogste kwaliteit van digitale muziek van alle grote labels aan te bieden en de best klinkende, eenvoudig te gebruiken draagbare muziekspeler te maken,” zei John Hamm, CEO van PonoMusic. “We hebben dat doel bereikt en we zijn verheugd om onze Kickstarter-campagne deze week te lanceren. We nodigen muziekliefhebbers uit om zich bij de PonoMusic-gemeenschap aan te sluiten en een PonoPlayer te reserveren.”

Volgens oprichter Neil Young zou het apparaat auditief superieur moeten zijn. Zo is er geen geluidsfeedback meer te horen en ook onnatuurlijk geruis verdwijnt dankzij een digitale filter.

De Canadese singer-songwriter zorgde meteen voor een totaalpakket. Zo is er een online muziekwinkel (PonoMusic.com) waar enkel albums in de hoogste kwaliteit worden aangeboden. Met de PonoPlayer kun je de bestanden vervolgens met de beste resolutie mogelijk afspelen. De speler heeft een geheugen van 128 gigabyte, wat goed zou moeten zijn voor tussen 100 en 500 albums in het ‘pono’-formaat. Voor wie dat niet genoeg is, zijn er nog aparte geheugenkaarten te verkrijgen. Met een downloadbare applicatie kunnen gebruikers muziek downloaden, beheren en op hun PonoPlayer – of een ander apparaat – plaatsen. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content