Nederlands festival Lowlands plaatst airco in festivaltenten

Niet alleen Pukkelpop neemt voorzorgsmaatregelen tegen de hitte van de komende dagen. Ook het Nederlandse festival Lowlands past zich aan. De organisatie plaatst zelfs airco in de festivaltenten om de broeierige temperaturen terug te dringen tot 25 graden Celsius.

Het festival Lowlands, dat vrijdag 17 augustus van start zal gaan, neemt ernstige voorzorgsmaatregelen tegen de hittegolf die ons de komende dagen zal overvallen. Omdat de temperatuur in de festivaltenten kan oplopen tot meer dan veertig graden Celsius, heeft de organisatie airco geïnstalleerd.

Is dit overdreven? Volgens Lowlands-directeur Eric Van Eerdenburg niet. ‘We proberen een zo goed, veilig en prettig mogelijk festival te organiseren. Mensen zijn hier te gast. Een bezoek aan Lowlands moet een aangename ervaring zijn. Als we daar aan kunnen bijdragen, doen we dat ook’. Lowlands programmeert naast muziek ook dans, theater en literatuur. ‘Als het warmer dan 25 graden is, kunnen de dansers gewoonweg niet optreden’, voegt Eerdenburg er nog aan toe.


Naast het plaatsen van airco, zal de organisatie ook waterflessen toelaten op het festivalterrein, iets wat de afgelopen jaren ten strengste verboden was. De flessen kunnen gratis bijgevuld worden bij de toiletten.

De organisatie van Pukkelpop laat geen waterflessen toe, maar zal bij lange wachtrijen aan de ingang van de festivaltenten gratis waterzakjes uitdelen. Bovendien zijn er verschillende waterpunten op het terrein en kunnen bezoekers voor één drankbon drie liter water kopen. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content