Nederland test dancefestival uit

© Getty

In Nederland vindt zaterdag opnieuw een test plaats om te onderzoeken hoe evenementen in coronatijd veilig kunnen plaatsvinden. Ditmaal staat een dancefestival op het programma met 1.500 bezoekers.

Het proefevenement vindt plaats op het terrein van het festival Lowlands in Biddinghuizen, in de provincie Flevoland. De bezoekers hebben maximaal 48 uur van tevoren een coronatest ondergaan en moeten bij binnenkomst hun temperatuur laten opmeten. Ter plekke worden de bezoekers gevolgd door een bewegingssensor om achteraf te meten hoeveel contact ze met anderen hebben gehad. Op dezelfde locatie vindt zondag ook een popfestival plaats.

Eigenlijk zouden de festivals vorig weekend al worden gehouden, maar ze werden een weekje opgeschoven vanwege de heftige regen en windstoten. De festivals maken deel uit van een serie tests van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid. Eerder werd al getest tijdens twee concerten, een theatervoorstelling, een congres en bij voetbalwedstrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content