“Namen al extra maatregelen na Brussel en Zaventem” (Tomorrowland)

Tomorrowland © Tomorrowland

Het populaire dancefestival Tomorrowland dat vanaf volgende week vrijdag opnieuw 180.000 bezoekers verwacht in recreatiedomein De Schorre in Boom, neemt voorlopig geen specifieke extra maatregelen naar aanleiding van de aanslag in Nice. Volgens de organisatie werd er de voorbije maanden al een veiligheidsplan opgesteld met extra maatregelen na de aanslagen in Brussel en Zaventem, in samenspraak met andere grote festivals.

“De voorbije maanden en weken is er intensief vergaderd met lokale en federale politie, met de lokale overheden, met Binnenlandse Zaken… Bestaande plannen werden bijgestuurd en extra maatregelen ingevoerd”, geeft Tomorrowland aan.

“De veiligheid van de festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd de allerhoogste prioriteit.” Details over het veiligheidsplan geeft Tomorrowland niet prijs, behalve dat er verscherpte controles zullen plaatsvinden – zowel van bezoekers als medewerkers en artiesten.

Aan de toegangen van het festival zullen er metaaldetectiepoorten staan en op het terrein zal zowel de politie als de eigen security bijkomende controles kunnen uitvoeren. “We vragen aan onze bezoekers om zo weinig mogelijk bagage mee te brengen naar het terrein, zodat de controles zo vlot mogelijk kunnen gebeuren”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

“Verder moet iedereen ook op elk moment zowel zijn ticket of accreditatie als zijn identiteitskaart bij de hand hebben.”(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content