Naaktfoto rokende Madonna geveild voor 18.000 euro

Een foto van een jonge, naakte en rokende Madonna uit 1990 is in New York geveild voor een bedrag van 18.000 euro. Dat is drie keer meer dan wat aanvankelijk werd verwacht.

Op de zwart-wit foto is de jonge Madonna te zien terwijl zij naakt op bed ligt met een sigaret in haar hand. De foto, gemaakt door de bekende modefotograaf Steven Meisel, is door een anonieme verzamelaar gekocht.

De geveilde foto dateert van 1990, ten tijde van de Blonde Ambition-tour. Madonna was toen 31 jaar. Aanvankelijk dacht het New Yorkse veilinghuis Bonhams dat de foto ongeveer 5000 Britse pond (6.200 euro) zou opleveren. Maar dat is dus een pak meer geworden.

‘Het is absoluut een prachtige foto. De kleurencombinatie is niet gewoon zwart en wit, het is grijs en zilver,’ vertelt een woordvoerder van het veilinghuis. ‘En ze heeft natuurlijk een schitterend lichaam.’

Nog altijd sexy
Madonna, die ooit zei dat ze taboes wilde doorbreken met haar muziek en optredens, is het sexy poseren nog niet verleerd. Onlangs werd de commercial voor haar parfum Truth or Dare in de Verenigde Staten gecensureerd wegens ’te hot’.

De 53-jarige zangeres verscheen ook halfnaakt op de cover van haar single ‘Girls Gone Wild’. Op 12 juli concerteert ze in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. (Elsevier/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content