Muzikale alliantie tegen Arizona

Zack de la Rocha, frontman van Rage Against The Machine, mobiliseert onder meer Sonic Youth, Massive Attack en Kanye West in de strijd tegen de nieuwe immigratiewetgeving in de Amerikaanse staat Arizona.

Dat Zack de la Rocha een politiek beest is, wisten we al dankzij z’n politiek geladen teksten, negatieve uitlatingen over het Witte Huis en openlijke steun aan verschillende socialistische bewegingen. De frontman van rapcore grondlegger Rage Against The Machine gooit zich nu in de strijd tegen de nieuwe immigratiewetgeving in Arizona. Via The Sound Strike en gesteund door onder andere Sonic Youth, Massive Attack, Kanye West, Cypress Hill en Conor Oberst, roept hij op tot een boycot van de staat Arizona.

Volgens de la Rocha, zelf van Mexicaanse origine, moedigt de nieuwe immigratiewet racial profiling aan. Die nieuwe wet, van kracht vanaf 31 juli, stelt de politie in staat om mensen die ervan verdacht worden illegaal in het land te verblijven ten allen tijde te controleren op de juiste papieren. ‘Fans van onze muziek kunnen vanaf nu zonder reden, enkel omwille van hun huidskleur of uiterlijk, door de politie worden aangehouden en gecontroleerd. Deze wet legitimeerd het racisme waar sommigen van ons mee opgroeiden, ‘ fulmineert de la Rocha in een persbericht. ‘Als deze wetgeving ook door andere staten wordt geïmplementeerd, brengt dit ons terug naar de samenleving van voor de burgerrechtenbeweging, waar arme en gekleurde mensen voortdurend in a state of fear moeten leven.’

The Sound Strike roept niet enkel op tot een boycot van de Amerikaanse staat, maar wil ook zoveel mogelijk handtekeningen tegen de wetgeving verzamelen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content