Musicalartiesten zingen tegen besparingen regering-Jambon

Acteur Lucas Van den Eynde © Belga

Tientallen musicalartiesten hebben donderdagavond een protestactie gehouden tegen de aangekondigde Vlaamse besparingen in de cultuursector. In de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater brachten 90 acteurs de Nederlandstalige finale van ‘Les Misérables’.

Onder meer Lucas Van den Eynde, Lulu Aertgeerts en Peter Thyssen zongen met de finale uit die musical ‘een strijdlied over de nooit aflatende kracht en hoop van de worstelende arbeidersklasse’, klinkt het vrijdagochtend in een persbericht. Ze kozen die musical ook omdat het een van de meest succesvolle aller tijden is. ‘Zwijgen is niet langer een optie’, aldus de initiatiefnemers.

Behalve bekende musicalartiesten bestond de poule van zangers en zangeressen uit studenten, poulains, anciens en coryfeeën. De solo werd gezongen door de 16-jarige Nolle De Kock, de jongste van alle aanwezigen. In het communiqué klinkt het dat De Kock al van jongs af aan aan een professionele carrière in de kunsten werkt, en hij vreest dat de drastische besparingen ook hem als beginnend artiest zullen raken. ‘Les Misérables’ werd in 1998 in een succesreeks opgevoerd door het toenmalige Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content