Music For Life zamelt ruim 2,7 miljoen euro in

© Belga

De actie Music For Life van Studio Brussel heeft dit jaar al 2,727 miljoen euro opgebracht. Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens de slotshow van “De Warmste Week”, de marathonuitzending die sinds vorige donderdag aan de gang was in het recreatiedomein De Schorre in Boom.

Het geld gaat naar meer dan 800 goede doelen waarvoor de voorbije maanden zowat 2.000 acties op poten waren gezet. Het gaat om een voorlopig bedrag, aangezien er nog steeds acties lopen.

Presentatoren Vincent Byloo, Sam De Bruyn en Linde Merckpoel draaiden bijna een week lang verzoekplaatjes vanuit een buitenstudio in De Schorre, daarin gesteund door het vaak talrijk opgekomen publiek. Het terrein bereikte zelfs tweemaal de maximumcapaciteit en moest dan door de politie worden afgesloten.

Een van de hoogtepunten vond dinsdagavond plaats toen vele honderden aanwezigen in koor “Mia” van Gorki (de groep van de onlangs overleden Luc De Vos) zongen.

De presentatoren kregen ’s nachts assistentie van MFL-veteranen als Tomas De Soete en Peter Van de Veire en er kwamen de hele week door ook artiesten over de vloer die een liveset kwam spelen. In de speciaal opgezette concerttent The Flame kwamen dan weer onder meer dEUS, Netsky en Kaiser Chiefs langs.

Wie wilde bijdragen aan Music For Life kon betalen voor de verzoekplaatjes, maar ook zelf acties organiseren. Tijdens deze editie werd zelfs het recordbedrag voor een inzamelactie gebroken door 11 Limburgse sterrenchefs die 180.700 euro bij elkaar sprokkelden door te koken voor 550 gasten. Studio Brussel zelf verkocht dan weer “warmbandjes” voor in totaal 101.352 euro.

Het voorlopige totaalbedrag ligt ruim 200.000 euro hoger dan vorig jaar. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content