Muse zorgt voor commotie met nieuwe videoclip

De Britse rockband Muse heeft de video gelost voor ‘Panic Station’, terug te vinden op jongste welp ‘The 2nd Law’. Naast bizarre beelden, een rode, harige jas en een dinosaurus, was ook de ‘Rising Sun Flag’, het symbool voor het Japanse imperialisme, te zien. Dat werd niet door iedereen even goed onthaald.

De videobeelden die Muse bij ‘Panic Station’ heeft verzonnen, zijn van bizarre aard. Zo loopt frontzanger Matthew Bellamy op stoere wijze door de straten van Japan, en zien we laserstralen, een schele octopus en al te gekke outfits.

Wat minder goed gesmaakt werd, was het beeld van de ‘Rising Sun Flag’. De mannen van Muse kregen heel wat kritiek op deze verwijzing naar het Japanse imperialisme, en haalden de clip meteen terug offline om meer commotie te vermijden. Het ging om een eerlijke fout, lieten ze weten via Twitter.

Sorry for the mistake re the intro graphics for the Panic Station video. We are fixing it now. We will upload a new version very soon.

— muse (@muse) 22 april 2013 ‘Panic Station’ is nu alweer terug te vinden op Youtube, maar het beeld van de Rising Sun Flag is niet meer te bespeuren. (JD)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content