Muse opent Werchterse festivalzomer

© Koen Keppens

De Britse rockgroep Muse leverde op de Werchterse weide een energiek concert met alles erop en eraan: een imposante installatie, veel hits, vuurwerk en een pak licht- en geluidseffecten.

Voor een laaiend enthousiast publiek heeft de Engelse rockgroep Muse dinsdagavond op de festivalweide van Werchter een energiek concert gegeven met veel hits, die regelmatig opgeluisterd werden met vuurwerk. De sociale bewogenheid die in diverse Muse-teksten tot uiting kwam, werd in enkele nummers geïllustreerd met figuranten die sketches opvoerden.

Tijdens een show die bijna 2,5 uur duurde, kregen de festivalgangers 27 nummers geserveerd. “Supremacy” opende de show. In het derde nummer “Panic Station” werd op de videowall dansende, als stripfiguren getekende, politici getoond, met daarbij onder meer Obama, Merkel, Hollande, Poetin en premier Di Rupo. “Knights of Cydonia”, voorafgegaan door een Harmonica-tune van Ennio Morricone, was het eerste hoogtepunt.

De hits “Hysteria”, “Time is Running Out” en “New Born” zorgden eveneens voor veel ambiance. Op een podium in het midden van het publiek zorgde het Muse-drietal met onder meer “Unintended” voor enkele intieme songs. Een grote ballon in de vorm van een lamp met een witte ballerina zweefde tijdens “Blackout” boven het publiek. De show werd spetterend afgesloten met “Uprising” en “Starlight”.

Het concert van Muse was de hoofdact van Werchter Boutique. Ook de Belgische groepen SX en Balthazar stonden op het programma. Ongeveer 33.000 festivalgangers daagden op. Opvallend veel mensen arriveerden pas vrij laat in Werchter, waardoor de fileproblemen op de E314 en de gewestwegen tot na 21 uur aansleepten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content