Muse gebruikte vooraf opgenomen tape op Werchter Boutique

© Belga

Op Werchter Boutique viel het rocktrio Muse geregeld terug op een vooraf opgenomen tape. Op die tape stonden niet alleen extra geluidseffecten, maar ook drum- en gitaarpartijen die tijdens eerdere concerten waren ingeblikt. Als houvast voor de band en om het geluid wat aan te dikken, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

“Geen enkele band geeft dat graag toe, maar bij Muse viel het op sommige moment wel héél erg op”, zegt Patrick Demoustier van PRG Productions, dat het geluid verzorgt van alle grote producties van Live Nation, de organisator van Rock Werchter. Hij vond het niet op het randje, maar los erover. “Maar ik weet dat tapes voor veel bands heel verleidelijk zijn”, aldus Demoustier, die bij Muse niet zelf achter de knoppen stond. Hij kwam er het geluidsniveau meten.

Demoustier heeft het over een trend. Meer en meer topartiesten wisselen tijdens een optreden livemuziek af met vooraf opgenomen stukken, iets wat in genres als r&b al langer aan de gang is. “Veel keuze hebben die groepen niet. De fans zijn verwend tegenwoordig. Ze verwachten een perfectie die onmogelijk te bereiken valt. Klinkt de muziek niet vol, strak en herkenbaar, dan zijn ze ontgoocheld. En de klant is koning”, zegt hij. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content