Mumford & Sons bekritiseert Tidal: ‘Zelfs al werden we gevraagd, we hadden niet toegehapt’

© Belga

Jay Z’s nieuwe streamingdienst Tidal krijgt niet de faveurs van de Britse folkrockers Mumford & Sons: ‘Het is een muziekdienst beheerd door rijke muzikanten.’

Streamingdienst Tidal werd op 30 maart boven de doopvont gehouden en kreeg meteen de zegen van klinkende namen als Kanye West, Madonna, Beyoncé, Rihanna, Arcade Fire, Jack White, Cold Play en Daft Punk. Volgens eigenaar Jay Z worden artiesten er alleen maar beter van, maar daar is Mumford and Sons niet zo zeker van.

De Britse folkrockband is geen lid, en is ook niet meteen van plan om dat te worden. ‘Wanneer ze zeggen dat Tidal beheerd wordt door de artiesten-community, dan zie ik enkel rijke muzikanten die zich aangesloten hebben, bands die het al breed hebben omdat ze meer en andere alternatieven hebben om de bankrekening te spijzen’, zegt frontman Marcus Mumford.

‘Kleinere bands zouden beter moeten betaald worden dan in de huidige formule, zij hebben het meer nodig. Ik wil mezelf niet identificeren met Tidal, Spotify, Beats of wat dan ook. Ik wil dat mensen in de eerste plaats naar onze muziek luisteren op de manier waarop ze dat zelf het meest comfortabel ervaren. En of ze er voor betalen of niet, dat maakt mij niet uit.’

Tidal onderscheidt zich door zijn muzikale aanbod in zogenaamde lossless HiFi-kwaliteit en moet vooral de veeleisende muziekfans bekoren. Zowel de aangeboden albums als de online radio’s kunnen zonder reclameblokken online beluisterd worden tegen 19,99 euro per maand, een pak duurder dan de andere streamingdiensten. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content