Mountain Bike @ Pukkelpop: Garagerock voor psychotische kinderen

© Damon De Backer
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

‘Dirty pop’ en ‘garagerock for psychotic children’, zo omschrijft het in Brussel gevestigde Mountain Bike haar sound. Niks van gelogen, zo bleek donderdag in Kiewit. Al heeft de band ook nog wel wat heuveltjes te beklimmen.

De Mountain Bikers betraden het podium niet in wieleroutfits, wel in basketbalshirts (van de New York Knicks, de Chicago Bulls, de LA Lakers en de Boston Celtics) tot op hun heupen. Verder droeg het viertal weinig meer dan boxershortjes. Who needs pants anyway, bij 25 graden?

Of de band – die opgetrokken is uit leden van Warm Toy Machine, Thee Marvin Gays, Billy Joe en June Moande – de temperatuur in de Wablief?! ook de hoogte in kon jagen? Min of meer.

Ty Segall en Mac Demarco

Het moet gezegd dat de Brusselaars er met hun hoekige garagerocksongs boordevol pientere popmelodieën en harmonieuze samenzang duchtig de pees op legden – Ty Segall en Mac Demarco lieten hen niet voor niks al eens in hun voorprogramma opdraven. Maar ze hebben ook nog wel wat bergjes te beklimmen: een eigen smoel vinden, dát is de voornaamste boodschap.

Blijven trainen, en de mannen van Mountain Bike zijn op weg om straks niet alleen omwille van hun podiumoutfits, maar ook omwille van hun songs herinnerd te worden. Want laten we vooral sportief blijven: we enjoyed the ride.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content