Morrissey zit zonder platencontract

© Reuters

De opvolger van ‘Years of Refusal’ is klaar om opgenomen te worden, maar volgens de voormalige The Smiths-zanger is “niemand nog geïnteresseerd in gevestigde waarden”.

In een interview met Pitchfork beweert Morrissey dat platenmaatschappijen vooral hun pijlen richten op nieuwe bands, om bij een doorbraak alleen met de eer te gaan lopen. In artiesten zoals hij is er volgens de Brit geen interesse meer.

Morrissey heeft ook geen zin om een nieuwe plaat zelf uit te brengen, op z’n Radioheads. “Ik heb niet de behoefte om vernieuwend te zijn. Voor mij moet een album goed verkopen omdat er kwaliteit op staat, niet omwille van de marketing.”

In hetzelfde interview klaagt Moz over een gebrek aan respect bij de pers. “Ze hebben het altijd maar over The Smiths, terwijl ik al 25 jaar solo werk. De ex-Smiths en mij zijn vreemden voor elkaar.”

Platencontract of niet, Morrissey is alvast aan een succesvolle Europese tournee bezig. Vorige week speelde hij nog op Glastonbury, en op 4 augustus komt hij de voor de gelegenheid compleet vegetarische Lokerse Feesten met zijn aanwezigheid verblijden. Tickets voor dat concert zijn trouwens nog steeds beschikbaar. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content