Morrissey overtuigt festivalorganisatie om enkel vegan voedsel te serveren

© Reuters

Wie Morrissey wil zien optreden in New York moet daar hamburgers, milkshakes en omeletten voor laten staan. De zanger is een overtuigde veganist en eist dat alle bezoekers van het Madison Square Garden festival zijn levensstijl overnemen.

De organisatie van het festival werd volgens de zanger overtuigd door zijn oproep om tijdens zijn optreden op 27 juni alle dierlijke producten van het menu te schrappen. Alle McDonalds-vestigingen op het festivalterrein sluiten de deuren tijdens de show en andere food trucks serveren op dat moment enkel veganistische gerechten.

De zanger staat erom bekend strenge maatregelen te nemen tegen dierlijke voeding op optredens en festivals. Hij heeft optredens in het verleden afgezegd omwille van het negeren van zijn gebod en hij stormde zelfs ooit van het podium om diezelfde reden. Het ziet ernaar uit dat het Madison Square Garden festival het zekere voor het onzekere wilde nemen en vandaar instemde met zijn eis.

Al Gore en Kevin Wall kregen bovendien een brief in de bus, die in Rolling Stone gepubliceerd werd, waarin hij stelt dat hun evenement Live Earth volledig veganistisch moet zijn. ‘Anders kunnen we spreken van greenwashing,’ klinkt het streng. ‘Als jullie ervoor kiezen dierlijk vlees te serveren, maken jullie het festival belachelijk. In dat geval zou het de naam ‘Dead Earth: We Contributed’ moeten krijgen.’ Klare taal van de Moz. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content