Montage of Heck: Eerste officiële docu over Kurt Cobain

© gf

Een nieuwe documentaire over het leven en het oeuvre van Kurt Cobain is in de maak. Voor de eerste keer is er ook officieel toestemming voor gegeven. Het resultaat zal volgend jaar te zien zijn op HBO.

Documentaires en films over de frontman van Nirvana zijn er in het verleden bij de vleet gemaakt. Denk aan de hommage van regisseur Gus Van Sant in ‘Last Days’, met rollen voor Michael Pitt en Lukas Haas. Of recenter: ‘Kurt Cobain: About A Son’ van AJ Schnack, een docu die vooral focust op fotomateriaal en locaties die door het grunge-coon regelmatig werden bezocht. Er was ook ‘Kurt & Courtney’ van Nick Broomfield, die de tumultueuze relatie van een van de bekendste koppels in rockland in beeld bracht. En een pak andere producties: ‘The Last 48 Hours of Kurt Cobain’ (John Dower), ‘1991: The Year Punk Broke’ (David Markle) , de excellente concertfilm ‘Nirvana: Live At Reading’…

Voor de nieuwe productie ‘Montage of Heck’, wordt pas voor het eerst ook officieel toestemming gegeven door de familie Cobain. Regisseur met dienst is Brett Morgan. Hij kreeg groen licht om in het unieke archief van de zanger en dat van de nabestaanden een kijkje te nemen. Frances Bean Cobain – dochter van – zal als ‘executive producer’ het hele project in goede banen leiden. Of ook Courtney Love zal meewerken, is niet bekend.

De titel van de docu werd ontleend aan de authentieke en onlangs opgedoken mixtape die Cobain zelf monteerde eind jaren 80.

Naar verluidt bevat het werkstuk unieke concertbeelden, video-opnames, demo’s, audiomateriaal, tekeningen en ander artistieke uitspattingen van het grunge-coon. Brett Morgan, de regisseur van onder meer ‘Crossfire hurricane’ over The Rolling Stones, is naar eigen zeggen al acht jaar bezig met deze docu. Het bleef al die tijd een goed bewaard geheim dus. HBO sprong meteen op de kar.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content