Moby en Mark Lanegan brengen samen single voor Record Store Day

Popnerd Moby en rockmonument Mark Lanegan hebben speciaal voor Record Store Day een nummer opgenomen. Het resultaat kreeg de titel ‘Lonely Night’.

De Amerikaanse muzikanten Moby en Mark Lanegan zijn ter ere van Record Store Day samen in de studio gekropen. Het resultaat, ‘Lonely Night’, wordt op 20 april uitgebracht op Little Idiot, het label van Moby. Record Store Day, de jaarlijkse actie om platenwinkels in de schijnwerpers te zetten, staat bekend om zijn opvallende samenwerkingen en releases.

Moby zelf is heel enthousiast over het project. “Ik ben al een fan van Mark vanaf zijn eerste opnames en ik wilde altijd al eens met hem samenwerken. Hij heeft één van de beste en meest karakteristieke stemmen van de laatse 25 jaar. Nu we dicht bij elkaar wonen, bleek het heel gemakkelijk om samen aan een nummer te werken”, zei Moby.

Record Store Day is een jaarlijks evenement waarop platenwinkels en artiesten speciale acties organiseren om de platensector te promoten. De internationale ambassadeur van het initiatief is dit jaar Jack White, voor de Benelux zal Triggerfinger die taak op zich nemen. Tot nu toe hebben al grote namen zoals Paul McCartney, David Bowie en Soundgarden beloofd om op 20 april speciale uitgaves uit te brengen. (XVdL)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mark Lanegan – The Gravedigger’s Song

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content