Mobb Deep vraagt hulp fans voor comeback

De East Coast rappers van Mobb Deep werken aan hun comeback. Daarvoor hebben ze hulp nodig van hun fans. Via crowdfunding moet een deluxe heruitgave van hun klassieker ‘The Infamous’ mogelijk gemaakt worden. Ook volgt er een uitgebreide tour.

‘The Infamous’ wordt door sommige beschouwd als één van de beste rapalbums aller tijden. Het album, dat ondertussen zo’n twintig jaar oud is, zorgde voor de doorbraak van Mobb Deep. Nu heeft het duo de hulp van hun fans ingeschakeld. De deluxe heruitgave wordt een dubbel-cd met veel extra materiaal erop. Het originele album krijgt een geremasterde versie, gebundeld met tien onuitgegeven nummers uit diezelfde periode. Daar stopt het niet, want de tweede cd zal het nieuwe, achtste album van het New Yorkse duo bevatten.

Wie geld stort op de website van Pledge Music steunt het project en krijgt een beloning in de plaats, afhankelijk van hoe groot de bijdrage was. Een basispakket van 15 dollar levert een digitale download van het nieuwe album op. Wie er veel geld voor over heeft, kan een glas met hen gaan drinken in New York, een Limited Edition Infamous mountainbike kopen of Mobb Deep laten rappen op een zelfgemaakte beat. Voor dat laatste moet je wel een goeie $30,000 ophoesten.

Sinds ‘The Safe Is Cracked’ uit 2009 bleef het een tijdje stil rond Mobb Deep. Prodigy, de helft van het duo, moest drie jaar brommen voor wapenbezit. Havoc, de andere helft, bracht vorig jaar zijn derde soloalbum ’13’ uit. Prodigy en Havoc hadden twee jaar geleden nog openlijk ruzie met elkaar, maar alles lijkt nu weer koek en ei te zijn. Een eerste nummer “Taking You Off Here” verscheen al op de Soundcloud van Infamous Records. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content