Mixtape Review n°9: Ford & Lopatin

Kasper-Jan Raeman neemt deze week de mixtape van de New Yorkse tandem Ford & Lopatin onder de loep. ‘Zet een gigantisch kleurenpallet om in muziek, en je krijgt de ‘Roughly Fusion Mix II’ als meesterlijk eindresultaat.’

De New Yorkse tandem Ford & Lopatin dropt je in een doolhof. Op hun recent verschenen debuutplaat ‘Channel Pressure’ toonden Daniel Lopatin en Joel Ford al hoe inventief je kan omspringen met elektronica. Deze ‘Roughly Fusion Mix II’ gaat een stap verder. Wie de code kraakt krijgt een openbaring, de anderen blijven verdwaald achter.

Ford & Lopatin eren de pioniers die in de jaren zeventig en tachtig de kracht van de synthesizers blootlegden. De trage noise van de Franse experimentalisten Patrick Gauthier en Richard Pinhas is pure kunst en de gitaar – en keyboardflitsen van hun landgenoot Alain Renaud klinken even wild als de bebop van de jaren veertig. Niet enkel Kraftwerk wist in die tijd een waanzinnig geluid uit analoge synthesizers te halen.

De muziek kronkelt tot in nog onontgonnen krochten van je oorschelp. Zet een gigantisch kleurenpallet om in muziek, en je krijgt de ‘Roughly Fusion Mix II’ als meesterlijk eindresultaat.

Ford & Lopatin: “Roughly Fusion Mix II” by alteredzones Tracklist01 Alain Renaud – Opening Opus 19

02 Claude Larson – High Tech

03 Frank Zappa – Night School

04 Richard Pinhas – Greenland

05 Edward Artemiev – Meeting

06 Jean-Luc Ponty – Watching Birds

07 Patrick Gauthier – Mixtur Trautonium

08 Heldon – Elphanta

09 Steve Tibbetts – Ur

Kasper-Jan Raeman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content