Mixtape Review n°7: Dirty Beaches

Wat hebben The Drums ons vorig jaar in het ootje genomen. Zij beloofden de revival van de rock ’n roll uit de jaren vijftig, maar herintroduceerden die nooit. Wie wel de opwinding van die Pelvisjaren brengt is Dirty Beaches, met zijn debuut ‘Badlands’.

Alex Zhang Hungtai ronkt niet alleen voorbij met zijn donkere Cadillac. Op zijn mixtape ‘Trans Pacific Radio Mix Tape’ verkent de Canadees van Taiwanese afkomst de niet-Westerse muziekwereld. De moesonwind stuurt je de Cambodjaanse rijstvelden in: ‘Blondie In Khmer Camouflage’ lijkt wel het Aziatische antwoord op Kaomas Lambada. Vijf minuten later waait het stof in je gezicht tijdens ‘Kuni Majagani’, oerblues gepuurd uit de Nigerese woestijn. Nooit gedacht dat wereldmuziek zo hip kon klinken.

Dirty Beaches’ muziekkeuze is niet voor de hand liggend. Qua naambekendheid haalt de Ethiopische componist Mulatu Astatke het glansrijk van het klasje nobele onbekenden. Maar meer nog dan een potje namedroppen smeedde Hungtai een soundtrack samen vol tijdloze schatten. Wie kroont dit tot Werelderfgoed?

Dirty Beaches Trans Pacific Radio Mix Tape by ZOO MUSIC Kasper-Jan Raeman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content