Mixtape Review n°16: Peaking Lights

Werelds. Zo klinkt de mixtape van het Amerikaanse Peaking Lights. Een unieke selectie van onze blauwe planeet, geplukt uit de kolossale platencollectie van de partners in crime Indra Dunis en Aaron Coyes. Op ontdekking!

Het kan niet anders, ’59:36′ is het verhaal achter hun laatse disque ‘936’. Wie die opmerkelijke kruisbestuiving tussen donderende dub en psychedelische elektronicaklanken -denk Stereolab meets Althea&Donna – goed verteert, raakt nu zeker in extase. Vrouw- en manmens leggen hier hun invloeden bloot.

Peaking Lights kiest niet voor eigen numers, maar delft obscure schatten op. Straight from Turkey: Bag Bozumu, een man die de groove van Sly&The Family Stone in een oude folktraditie giet. Of wat dacht je van de ongecatalogiseerde Ethiopische ratjetoe van tribaalse ritmes? Net als op hun platen draait deze mixtape sterk rond uitgesponnen jams. Die wringen zich in allerlei bochten, zoals in de funky ‘Leading Citizen’ van de Amerikaanse jazzlegende David Axelrod, of geven een lome indruk tijdens Little Johns trillende ‘Road Is Never Easy’. Als je dacht dat de dubstepbassen een aanval waren op je ribbenkast, hou dan nu maar je hart vast. De rest zoek je lekker zelf uit. Peaking Lights’ ’59:36′ is het summum voor muziekavonturiers.

Download de mixtape hier.

Tracklisting:
01. Golden – Arif Sag
02. Leading Citizen – David Axelrod
03. Kila Mtu – Archimedes Badkar
04. Unknown Ethiopian 45
05. Apache Talk – Luiz Bonfa
06. Bag Bozumu – Selcuk
07. Bana Gercekleri – Gulde Karabocek
08. Aries – The Zodiac
09. Make Your Body Move – Bohannon
10. Ain’t Nothin New Under The Sun – Dallas
11. Africa Africa – Songhoi Band
12. Never Give Up – Denroy Morgan
13. Foul Play – Dennis Brown
14. Salsa Smurf – Special Request
15. Road Is Never Easy – Little John
16. Feeling Irie – Gregory Isaac

Kasper-Jan Raeman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content