Mixtape review °13: Ping Pong Tactics

We don’t have a future, we just play rock and roll. Hoe simpel kan het zijn. Het Meetjeslandse Ping Pong Tactics ademen de decennia oude punkattitude in en brullen ze meedogenloos uit. In de warboel van ketsende drums en foutgelopen gitaarlijnen is geen plaats meer voor clichés. Mogen ze even tegen je schenen schoppen?

Gratis lollies. Cassettes voor iedereen. Een fandag in aantocht. De rekels houden hun fans kort met persoonlijke snuisterijen. Net voor ze onderduiken in de opnamestudios van Pascal Deweze schudden ze je nog even wakker met deze ‘South Of France’ mixtape. De drie jongens gooien werkelijk alle genres, klassiek of nieuw, op een hoopje. Stan Getz die in de clinch gaat met The Chameleons en Toro Y Moi die bakkeleit met Kate Bush? Het kan allemaal.

Wie tussen de warme wanorde de rode draad zoekt, bemerkt Ping Pong Tactics’ liefde voor shoegaze en slackerrock uit de jaren tachtig en negentig. Niet enkel Californische groepjes als Wavves en No Age putten uit bandjes van de vergeten Slowdive en Lush. Ook het Belgische antwoord op de West Coast scene rakelt ze op in ‘South Of France’. Heen en weer geschud tussen al deze onstuimigheid had hun wilde minihitje ‘Bedankt’, de single die ze uitbrachten met o.a. Mauro Pawlowski (de enige landgenoot in de mix), perfect gekund.

Nu zaterdag rammelen Ping Pong Tactics je door elkaar op het Gentse Boomtown Festival. Daarna smijten ze zich op hun debuutplaat. No Future pop heeft duidelijk een toekomst.

Mixtape south of france by Ping Pong Tactics

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content