Mixtape n°26

Inception op mixtapeformaat? Het Zweedse Korallreven doktert graag conceptuele mixen uit. Het afgelopen jaar bedachten ze ‘A Dream’ en ‘Another Dream’. Nu gaan ze voor ‘A Dream Within A Dream’ mix. Driemaal is scheepsrecht?

Foute boel! Het tweespan Marcus en Daniel is niet vies van gefabriceerde popprinsesjes. Songs van afgedankte diva’s als Britney Spears en Ciara overgieten ze met een hip sausje. Zo maken de plastieken beats in het onuitstaanbare ‘Till The World Ends’ plaats voor zweverige soundscapes. Maar ook al draagt de aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

Als Korallreven hun landgenoten This Is Head door de molen halen, komt de zon eindelijk op. Met hun lichtvoetige remix van James Bonds codenaam ‘007’ breekt een laatste korte Indian Summer aan. De kolkende synthgeluiden huppelen tussen Washed Outs onschuldige popmelodiëen en de soundtrack van Walt Disney’s ‘De Kleine Zeemeermin’. Maar los van de kleine schittering hangt deze mixtape met haken en ogen aan elkaar. Het ontbreekt Olof Dreijers monotone ‘OAR003-B’ aan begeestering en The Velvet Undergrounds gouden muiltje ‘Pale Blue Eyes’ past niet aan Korallrevens voet. ‘A Dream Within A Dream’ is zo’n droom waaruit je liever ontwaakt.

Kasper-Jan RaemanTracklist1. Korallreven – Fall Asleep / Keep Your Eyes Shut

2. Ciara – Deuces (Korallreven Version)

3. Britney Spears – Till The World Ends (Korallreven Version)

4. Korallreven – Ah Ah

5. Music Of Samoa – Ua Ao Popo Ua O Le Aso Ula (Korallreven Version)

6. The Velvet Underground – Pale Blue Eyes (Korallreven Version)

7. This Is Head – 0007 (A Remix By Korallreven)

8. Oni Ayhun – OAR003-B (Korallreven Version)

Download de mixtape hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content