Mintzkov goes Dutch

Beluister de song die Mintzkov speciaal voor de Boekenbeurs heeft opgenomen met de winnende Nederlandse tekst van een jonge Antwerpse kleinkunstartiest.

Mintzkov – Mager Wolkje by Rockoco

Het nummer kan aangekocht worden via de website mintzkov.bandcamp.com

Donderdag 10 november werd de Boekenbeurs afgesloten met een akoestisch optreden van de groep Mintzkov. Tijdens die set brachten de dame en heren voor het eerst een eigen Nederlandstalig nummer: ‘Mager Wolkje’. De tekst voor het nummer werd bedacht door Pieter-Jan De Wyngaert, de winnaar van Mintzkov Songwedstrijd wint. Enkele maanden geleden sloegen Red Bull en Boek.be, organisator van de Boekenbeurs, de handen in elkaar en daagden jong taaltalent tussen 15 en 29 jaar uit om in de pen te kruipen en een Nederlandstalige songtekst te schrijven voor een nieuw nummer van Mintzkov.

De jury, zijnde Kirsten Lemaire (StuBru, Canvas), Saskia de Coster (auteur van ‘Oh Jackie O’ en ‘Dit is van mij’), Knack Focus-hoofdredacteur Karel Degraeve en Luc ‘Gorki’ De Vos, selecteerde 164 inzendingen en koos, in samenspraak met Mintkov, voor ‘Mager wolkje’ van de 26-jarige Antwerpenaar Pieter-Jan De Wyngaert .

‘Veruit de meest muzikale inzending’, oordeelt zanger en frontman Philip Bosschaerts. ‘Er zat ritme in en het onderwerp had een originele invalshoek die erg goed past bij het mistige novembergevoel; de boekenbeursperiode zeg maar.’ Beluister het nummer en oordeel zelf.

De opbrengst van ‘Mager Wolkje’ gaat integraal naar Music For Life, de grote solidariteitsactie van Studio Brussel dat dit jaar aan zijn laatste editie toe is. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content