Minimalistisch artwork bij Arctic Monkeys

De Britse indierockband Arctic Monkeys heeft het gloednieuwe artwork voor hun nieuwe album ‘Suck It and See’ op hun website vrijgegeven.

De Britse indierockband Arctic Monkeys heeft het gloednieuwe artwork voor hun nieuwe album ‘Suck It and See’ op hun website vrijgegeven. Dat het niet altijd gecompliceerd of excentriek moet zijn, hebben ze met deze cover alvast bewezen.

De cover van het nieuwe Arctic Monkeys’ album is, op z’n zachtst uitgedrukt, aan de minimalistische kant. Een bescheiden witte achtergrond opgesmukt met de albumtitel in zwarte drukletters; het kan mogelijk niet simpeler zijn. Neem zelf hier een kijkje. Of het album ook zo sober zal zijn, zal moeten blijken op 6 juni, de officiële releasedatum van het album.

Ondermeer de singles ‘Don’t Sit Down Cause I’ve Moved Your Chair’ en het eerder online verspreide ‘Brick By Brick’ zullen het album sieren. Producer van dienst is James Ford, die eerder al met de jongens samenwerkte aan albums ‘Favourite Worst Nightmare’ (2007) en ‘Humbug’ (2009).

Alex Turner en co staan op 1 juli op het hoofdpodium van Rock Werchter.

Noëmie Machtelinckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content