Microsoft lanceert nieuwe muziekservice Xbox Music

Na Apple en Google start ook Microsoft met een muziekdienst. Xbox Music wordt een onderdeel van het nieuwe besturingssysteem Windows 8 en is vanaf 16 oktober te verkrijgen voor de spelconsole Xbox 360.

In navolging van Apple en Google begint nu ook Microsoft met een eigen muziekservice, Xbox Music. Microsoft probeerde het al eens eerder met Zune, niet alleen een programma maar ook een lijn van muziekspelers, maar het faalde. Nu heeft het bedrijf beslist om zijn sterkste merken te gebruiken: Windows en Xbox.

Xbox Music biedt toegang tot ongeveer 30 miljoen nummers. Er ontbreken echter wel enkele grote bands zoals The Beatles. De enige voorwaarde is dat gebruikers de laatste versie van Windows hebben of een Xbox bezitten.

Xbox Music heeft verschillende functies: niet alleen kan je muziek kopen, per stuk of via een abonnement, het programma voorziet ook radiozenders rond bepaalde soorten muziek. Net als in Spotify zullen gebruikers gratis -met reclame- naar muziek kunnen luisteren. De eerste zes maanden is dit onbeperkt, daarna staat er een limiet op van tien uur per maand. Voor tien euro per maand krijg je een reclamevrij programma, met uitbreidingen zoals naar muziek luisteren op de smartphone en de Xbox. Het is dus iets duurder dan Spotify, waar je al voor vijf euro per maand reclamevrij muziek kan streamen.

Met Xbox Music probeert het bedrijf om de concurrentie aan te gaan met vooral Apple en Google. Daarnaast lanceert Microsoft op 26 oktober Windows 8, waar Xbox Music standaard zal inzitten. Later zal Microsoft ook een versie voor Android en iOS lanceren. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content