‘Michael Jacksons testament is nep’

© Reuters

David Gest, een oude familievriend van Michael Jackson, mengt zich in de familieruzie rond de erfenis van The King Of Pop en beweert dat zijn testament vervalst is.

Sinds Michael Jackson drie jaar geleden stierf, is er al veel geschreven rond zijn dood en zijn testament. Nu zou dat testament volgens David Gest, een oude familievriend van de zanger, niet écht zijn. Dat vertelde Gest zelf aan de Britse krant The Sun.

Hierbij voegt hij zich bij verschillende leden van de Jacksonfamilie, waaronder Michaels zus Janet, die eerder al suggereerden dat zijn testament vervalst zou zijn door advocaten. Een van de dingen waar ze zich vragen bij stellen is dat Michael Jackson het testament ondertekende in Los Angeles, terwijl hij die dag bij familievriend Al Sharpton in New York was.

De uitvoerders van Michael Jacksons testament, John Branca en John McClain, hebben al op de beschuldigingen gereageerd: “Alle twijfel over de echtheid van Michael Jacksons testament en zijn keuze voor de uitvoerders zijn twee jaar geleden van tafel geveegd na het grondige onderzoek van het Californische gerecht. Hun besluit was dat het testament legitiem was.”

De soap rond The King Of Pop is hiermee nog lang niet gedaan. Ondertussen raakte ook bekend dat Conrad Murray, Michael Jacksons voormalige arts, met kerstmis zou kunnen vrijkomen omdat de Amerikaanse gevangenissen naar verluidt overbevolkt zijn. Murray werd in november vorig jaar tot vier jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in Jacksons dood. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content