Michael Jacksons Neverland te koop

© Getty Images

U denkt bij het horen van ‘Neverland’ aan de plek waar u nooit opgroeit en waar piraten, zeemeerminnen en jongetjes in bosgroene maillots het merendeel van de bevolking uitmaken? Dat kan, maar hier gaat het om het landgoed van wijlen Michael Jackson, te koop gezet voor 100 miljoen dollar.

Toen het domein in Santa Ynez Valley in 1981 door projectontwikkelaar William Bone gebouwd werd, kreeg het de naam Sycamore Valley Ranch. Dat veranderde echter op het moment dat Michael Jackson er zijn artiestenoog op liet vallen en het tot Neverland Ranch herdoopte. 19,5 miljoen dollar telde hij neer voor een terrein van 1100 hectare. Wie het nu wil kopen, zal echter dieper in zijn geldbuidel moeten tasten, want het staat te koop voor niet minder dan 100 miljoen dollar.

Die verhoogde prijs heeft onder andere te maken met het aangelegde treinstation, de privébioscoop, een paar meertjes en een bescheiden stulpje. De zoo en het eigen pretpark werden ondertussen helaas verwijderd.

Sinds de dood van Michael Jackson in 2009 wordt er naarstig naar een nieuw bestemming voor het landgoed gezocht. Even leek het erop dat Neverland zou worden omgetoverd in ‘Michael Jacksonland’, een hommage aan de overleden popster, maar dat bleken uiteindelijk maar geruchten.

(EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content