Meteen tickets Tomorrowland op de zwarte markt

© Belga

Amper enkele uren nadat de ticketverkoop van Tomorrowland was gestart, circuleerden er al tickets voor het festival op tweedehandssites en sociale media.

Amper enkele uren nadat de ticketverkoop van Tomorrowland was gestart, circuleerden er al tickets voor het festival op tweedehandssites en sociale media. Tomorrowland zelf treedt zelf op tegen dit soort van praktijken. Zo riskeer je om op een zwarte lijst komen te staan. Dat heeft TML-woordvoerster Debby Wilmsen verteld aan Belga.

De 180.000 tickets voor de Belgische fans vlogen zaterdag de deur uit. Op amper anderhalf uur tijd waren ze uitverkocht. Een volgende verkoopsronde vindt plaats op 15 februari, maar dan is het een ticketverkoop voor de hele wereld.

Toch waren de Belgische tickets amper de deur uit, of je kon er al kopen via tweedehandssites of sociale media. “Mensen proberen hun confirmatiemail met hun code soms aan tien verschillende mensen te verkopen. Maar we werken met een gepersonaliseerd polsbandje. Dan kunnen we ook controleren op het festivalterrein zelf. Als dit niet overeenstemt met de identiteitsgegevens, dan kunnen we deze persoon de toegang tot het festival ontzeggen,” aldus Debby Wilmsen van Tomorrowland.

Bovendien schuimt de organisatie van Tomorrowland ook zelf de tweedehandssites en sociale media af; Wie tickets probeert te verkopen riskeert om op een zwarte lijst te belanden. “We kunnen die tickets blokkeren en later opnieuw te koop aanbieden,” aldus Wilmsen. Mensen kunnen fraude met Tomorrowland-tickets ook zelf melden via fraude@tomorrowland.be. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content