Metallica brengt 27 livealbums uit tegen het eind van dit jaar

Metallica © Wouter Van Vaerenbergh

Om de verjaardag van hun website te vieren, zal de band cd’s en lp’s aanbieden van elk concert dat het in 2014 speelde. Bovendien worden er vier concerten vereeuwigd op limited edition vinyl, dat meldt Rolling Stone.

Het voorbije decennium boden de heren van Metallica op hun website geluidsfragmenten van hoge kwaliteit aan van zowat elk concert. Nu doen ze er nog een schepje bovenop en zullen er op LiveMetallica.com cd’s en lp’s aangeboden worden van elk optreden dat ze speelden in 2014. Hun passage in Werchter zal dus ook in die reeks moeten zitten.

De komende maanden zullen ze telkens op maandag ladingen van drie albums op hun fans loslaten, startende met het album van hun show in Bogota in Colombia. In december zal het dan mogelijk zijn om de 27 albums in een box aan te schaffen, enkel en alleen via hun website. Net zoals de ‘Metallica by Request’-tour, waar de fans de setlist konden kiezen, zullen de Metallica-fans ook hun vier favoriete optredens kunnen nomineren en die zullen uitgebracht worden in een exclusieve reeks vinyl begin volgend jaar. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content