Met The Scabs is TW Classic van start gegaan

© Wouter Van Vaerenbergh

Met een concert van The Scabs is om 14 uur in een tropisch warm festivalpark van Werchter de 14e editie gestart van TW Classic.

Later op de dag staan nog Robbie Williams, Faithless, Anouk, Texas en Anastacia op het podium. Net als de vorige drie edities is TW Classic ook deze keer uitverkocht. Er worden 62.000 festivalgangers verwacht. Voor het concert van The Scabs zijn naar schatting al zo’n 30.000 mensen present op de festivalweide.

“Alle diensten zijn voorbereid om de gevolgen van de tropische warmte voor de festivalgangers zoveel mogelijk op te vangen”, aldus de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V, ) die zaterdagmorgen om 10u nog met alle hulpdiensten een vergadering had.

De tropische warmte zal de hele dag aanhouden, met uitzondering van een tweetal buien die verwacht wordt. De eerste bui zou rond 15 uur de festivalweide kunnen bereiken, een tweede veel stevigere bui tegen de avond. De verkeersproblemen in en rond Werchter vallen volgens Claes tot dusver redelijk goed mee.

De gemeente Rotselaar heeft aan de halte van De Lijn-bussen, fiets- en autoparkings en de brug over de Dijle in Werchter bedeling voorzien van drinkwater. Ook op het festivalterrein is gratis drinkwater voorzien aan alle sanitaire blokken en krijgt men voor één drankbon uitzonderlijk twee flesjes mineraalwater. De organisaties hebben ook bijkomende luifels voorzien en laten zonnecrèmes verdelen onder het publiek. De bezoekers mogen uitzonderlijk drinkbussen, thermossen, verfrissingsverstuivers, een plastic fles met water of frisdrank per persoon evenals paraplu’s en kleine parasols mee op het festivalterrein nemen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content