Met PJ Harvey op roadtrip door Engeland

Met fototoestel en camera in de aanslag, doorkruiste fotograaf Seamus Murphy heel Engeland. Met het beeldmateriaal dat hij onderweg verzamelde, maakte hij een twaalfdelige kortfilmreeks. De twaalf kortfilms fungeren als videoclips bij de twaalf songs op PJ Harvey’s te verschijnen album ‘Let England Shake’. Bekijk alvast de eerste.

De videoclip bij ‘The Last Living Rose’, één van de nummers uit PJ Harvey’s in februari te verschijnen album ‘Let England Shake’, is een kortfilm van de hand van fotograaf Seamus Murphy. Het is de eerste shorty in een reeks van twaalf.

Het beeldmateriaal dat in de twaalf documentiare-achtige kortfilms te zien is – een mengeling van foto’s en bewegende beelden – verzamelde Murphy tijdens een roadtrip doorheen Engeland. De twaalf shorty’s dienen als videoclips bij elk van de twaalf songs op ‘Let England Shake’.

In de videoclips worden Murphy’s reisbeelden afgewisseld met bewegende beelden van een repeterende PJ Harvey in de studio, en foto’s die Murphy eerder maakte in Afghanistan, Irak en het Midden-Oosten; plaatsen waar PJ Harvey niet toevallig in haar teksten ook naar verwijst.

Bekijk de eerste kortfilm, bij het nummer ‘The Last Living Rose’:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content