Melanie De Biasio en Bony King vervolledigen Gent Jazz-affiche

© Wouter Van Vaerenbergh

Gent Jazz heeft de laatste namen aan de affiche toegevoegd. Ook de Belgische jazztrots Melanie De Biasio en de Gentse songsmid Bony King zijn van de partij.

Alle gaatjes op de Gent Jazz-affiche zijn opgevuld. Woensdag 15 juli is het vrouwendag in de Bijloke. Het Franse chanson van Zaz wordt geflankeerd door de Melanie De Biasio, de uitstekende jazz-zangeres uit Charleroi die vorig jaar op Gent Jazz de al hooggespannen verwachtingen oversteeg met een sterk concert. De piepjonge Belgische belofte Alice On The Roof mag de dag openen voor de Londense Andreya Triana wiens nummers met urban en soul invloeden een thuis vonden bij het Ninja Tune label.

Op de Garden Stage, die een nieuwe plaats krijgt op het festival, staan die dag Isolde et les Bens XL en Little Dots.

De avond met onder meer Van Morrison en Ginger Baker Jazz Confusion, 17 juli, krijgt met Bony King een Gentse opener. De singer-songwriter formerly known as The Bony King of Nowhere stelt in deze thuismatch zijn vierde plaat voor.

In samenwerking met de HoGent School of Arts werd saxofonist Mark Turner door het festival uitgenodigd om een groep studenten van het conservatorium te coachen. De intense begeleiding van Turner resulteert in een concert op zaterdag 11 juli onder de groepsnaam FlikFlak feat. Mark Turner.

Gent Jazz heeft dit jaar heel wat lekkers op het menu. Eerder bevestigden Gregory Porter, Rodrigo y Gabriela, Charles Lloyd, Abdullah Ibrahim, Tony Bennett & Lady Gaga, Gary Clark Jr. en Neneh Cherry.

Gent Jazz Festival brengt ook muziek naar het stadscentrum met lunchconcerten in Lof, het restaurant van Sandton Grand Hotel Reylof Gent. In dit unieke decor zijn Woodworks, Wasserbauer en de duo’s Bart Maris & Lode Vercampt, Hans Van Oost & Bart Defoort, Mattias De Craene & Philipp Weies, Nils Vermeulen & Artan Buleshkaj en Bruno De Groote & Ben Faes te zien. Bij mooi weer worden lunch en muziek geserveerd in open lucht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content