MEET MIXITY.brussels trekt 4.000 bezoekers, volgend jaar weer een editie

© visit.brussels - Eric Danhier

Het gratis concert MEET MIXITY.brussels, rond het thema diversiteit, heeft vrijdag 4.000 muziekliefhebbers gelokt naar de Brusselse Kunstberg. Dat melden de organisatoren.

“Er was diversiteit op het podium en in het publiek”, aldus evenementendirecteur van Visitbrussels Micha Kapetanovic. “Diversiteit qua afkomst, maar ook qua leeftijd, met jongeren, ouderen en kinderen en qua seksuele oriëntatie. Onze enorm heterogene programmatie was er dan ook voor een reden…”

20 nationaliteiten

De concertavond ging van start met een flashmob door 400 kinderen en mensen met een handicap, gevolgd door een Japans koor. Zowat 120 artiesten met 20 verschillende nationaliteiten betraden daarop het podium tussen 19.00 en 21.30 uur, onder wie auteur-componist Mohamed Mesbahi, violist Grégoire Dune, Sarah Carlier, Typh Barrow, Marie Warnant, operazangeres Marie-Noëlle de Callataÿ en rappers als Akro en Roméo Elvis. De avond werd afgesloten door DJ MIXITY Vivian.

Kapetanovic kondigt nog aan dat MIXITY.brussels ook in 2017 zal plaatsvinden. “We zijn aan de vooravond van het themajaar rond de diversiteit in Brussel. De keuze voor dit thema is eigenlijk zeer logisch. Met 183 nationaliteiten en 102 gesproken talen, is de diversiteit echt het DNA van Brussel.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content