Meer politie en metaaldetectiepoorten op Rock Werchter

© gf

Er komen méér en strengere controles tijdens het concert van AC/DC van maandag 16 mei, Rock Werchter en TW Classic. Rugzakken zullen grondig gecontroleerd worden en aan de ingang moet iedereen door een metaaldetectiepoort.

Jan Briers, voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV), stelde onlangs voor om geen rugzakken en handtassen meer toe te laten op de grote zomerfestivals. De festivalorganisatoren reageerden dat ze dat niet zagen zitten. Nu geeft de organisatie van Rock Werchter meer informatie over de maatregelen die wel zullen genomen worden.

Tijdens de festivals zal een verhoogde aanwezigheid zijn van politie in en rond het festivalpark. Bovendien worden ook privé-bewakingsagenten ingezet. Daarnaast wordt ook de toegangscontrole verscherpt. Rugzakken en tassen zijn welkom, maar zullen streng gecontroleerd worden. ‘Aan de bezoekers wordt gevraagd om de zakken spontaan te openen en de inhoud te tonen aan de medewerkers’, meldt de organisatie van Rock Werchter.

Strengere controle betekent ook meer controles. Niet alleen de rugzakken zullen grondig geïnspecteerd worden, elke bezoeker zal ook door een metaaldetectiepoort moeten stappen. Die poorten komen er trouwens ook op Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop. Daarnaast worden er voor de Rock Werchter-campings ook nieuwe maatregelen genomen. Er komt ook extra camerabeveiliging en professionele bewaking.

Een lijst met zaken die niet toegelaten zijn op de festivals, is te raadplegen op de websites van Live Nation, Rock Werchter en TW Classic. Daarnaast worden de bezoekers en medewerkers de komende dagen en weken op de hoogte gebracht van de nieuwe maatregelen via een mail.

De veiligheidsacties zullen maandag meteen toegepast worden voor het concert van AC/DC in het festivalpark van Werchter. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content