Meer dan 350.000 bezoekers voor Brussels Jazz Marathon

Brussels Jazz Marathon © BELGAIMAGE

Meer dan 350.000 mensen hebben afgelopen weekend een bezoek gebracht aan de twintigste editie van de Brussels Jazz Marathon. Het succes is volgens de organisatoren te danken aan het goede weer en de aangepaste programmering.

De Jazz Marathon lokt gewoonlijk tussen de 300.000 en de 350.000 bezoekers, een aantal dat voor deze feesteditie dus werd overtroffen. “Naast het traditionele oudere en familiale publiek, merken we dat de Marathon de laatste jaren ook een nieuwe generatie jazzliefhebbers aanspreekt. We spelen hierop in door veel jonge talenten van het conservatorium te programmeren”, zegt Manu Van Doorsselaer van de organisatie.

Veel pleinen en cafés zaten heel het weekend vol. Onder de uitschieters waren de Bob Marley-tribute van Bilou Doneu op de Grote Markt op vrijdagavond en het trio rond de Canadese zangeres Leila Biali en de afsluiter op de Grote markt Boogie Belgique op zaterdag. “Ook de Smartcity App werd goed onthaald”, zegt Van Dorsselaer. Voor het eerst konden de bezoekers op een app terecht voor onder meer een livestream met zes camera’s en een overzicht van de speciaal ingelegde bussen. De wachtende reizigers konden die bussen op een kaart volgen. De organisatie wil de app ook voor volgend jaar. Dan vindt de Jazz Marathon plaats van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content