Meer dan 35.000 toeschouwers verwacht voor Roger Waters

Organisator Live Nation heeft voor het concert ‘The Wall’ van Roger Waters (ex-Pink Floyd) op de festivalweide in Werchter al 35.000 tickets verkocht.

Organisator Live Nation heeft voor het concert ‘The Wall’ van Roger Waters (ex-Pink Floyd) op de festivalweide in Werchter al 35.000 tickets verkocht. Mede door de goede recensies van het concert in Arnhem, waar Waters zijn Europese tournee opende, wordt gehoopt op nog meer toeschouwers.

Aan de kassa’s zijn volgens woordvoerster Julie Maricq alleszins nog kaarten te koop. Tijdens dit concert, dat na het invallen van de duisternis om 21.45 uur start, brengt Waters een integrale uitvoering van het legendarische dubbelalbum ‘The Wall’ dat Pink Floyd in 1979 uitbracht. In deze band was de inmiddels bijna 70-jarige Waters zanger, bassist en de belangrijkste componist.

Tijdens het concert in Arnhem werd de thematiek van ‘The Wall’ geactualiseerd met onder meer videobeelden van de oorlogen in Irak en Afghanistan. Het concert van Rogers Waters sluit de festivalzomer in Werchter af. Deze ging op 18 juni van start met Werchter Boutique en de Britse rockgroep Muse als hoofdact. Daarna volgde Rock Werchter van 4 tot en met 7 juli, met als headliners Green Day, The National, Blur, Kings of Leon, Rammstein, Nic Cave & The Bad Seeds, Editors en Depeche Mode. Op 13 juli was er dan nog het net als Rock Werchter uitverkochte TW Classic met Bruce Springsteen, Keane, Santana, Blondie. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content