Meer dan 24.000 festivalgangers op eerste weekend van Brussels Summer Festival

© Belga

De eerste drie avonden van het Brussels Summer Festival hebben meer dan 24.000 festivalgangers gelokt naar de Kunstberg en de Madeleine in Brussel. Dat hebben de organisatoren zondagavond gemeld. Ondertussen zijn de 10-day passen voor het festival uitverkocht, dagtickets zijn wel nog beschikbaar.

De Belgische groep Hooverphonic lokte vrijdagavond bijna 7.000 muziekliefhebbers naar de Kunstberg, terwijl de Madeleine snel volzet was voor het concert van de Belg Mustii.

Zaterdagavond traden de Belgische zanger Antoine Hénaut en de Fransen 3D en Feu! Chatterton op aan de kunstberg. De zaal van de Madeleine was dan weer goed gevuld voor de Amerikaanse zangeres Brisa Roché, die haar nieuwe album “Invisible” voorstelde.

Zondag zorden de Canadezen van Bears of Legend en de Fransman Chelim voor sfeer in de Madeleine, maar het was wachten op de Belg Grandgeorges vooraleer de zaal vol was. Op de Kunstberg werd de hiphopavond afgesloten met de kleurrijke ambiance van de Belgische groep La Smala & friends, die een groot aantal artiesten uitnodigde op het podium. In een van zijn laatste nummers verwees de groep bovendien naar de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart, waarbij 32 mensen omkwamen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content