Mauro Pawlowski met Evil Superstars op Pukkelpop

Mauro Pawlowski © Koen Keppens

Mauro Pawlowski haalt zijn legendarische Evil Superstars van stal voor een eenmalig reünieconcert op Pukkelpop.

Mauro Pawlowski, de man met de duizend-en-één muzikale projecten, keert met oude liefde Evil Superstars even terug voor een reünieconcert op Pukkelpop. Dat meldt Het Belang van Limburg. Het concert werd nog niet bevestigd door de organisatie.

Met Evil Superstars won Pawlowski de Rock Rally in 1994, vier jaar later hield de Belgische rockband het voor bekeken. In 2004 volgde nog een uitzonderlijk reünieconcert, of beter: een reünienummer – het één uur durende AB-concert was één lang uitgesponnen donkere trip met gitaarsynths en uiteenlopende klankspielereien. Twee jaar geleden bracht het Klara-programma Laika het geweldige collectief nog eens eenmalig samen.

Op 22 augustus, slotdag van Pukkelpop, staan ze weer op het podium. Op het programma staan rocksongs uit de oude doos, met een flinke brok experiment, zo meldt de krant. Tim Vanhamel zal daarbij fungeren als ‘orkestleider’. Het wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het festival.

Voor de dertigste editie van Pukkelpop werd Pawlowski ook aangesteld als curator, net als Stijn Meuris en een derde nader te bepalen artiest. Zij mogen een deel van de line-up naar hun hand zetten. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content