Mastodon spotten in Game of Thrones

Mastodon © REUTERS

Fan van Game of Thrones én van Mastodon? Dan hebt u iets om naar uit te kijken, want de leden van de Amerikaanse metalgroep spelen een kleine rol in het vijfde seizoen van het wereldwijde tv-fenomeen. Opgelet: spoiler alert (of toch een heel klein beetje).

Wie in de Verenigde Staten gisterenavond zijn televisie op Game Of Thrones had afgesteld (zowat iedereen dus), zal wel even verbaasd zijn wenkbrauwen hebben opgetrokken. Niemand minder dan de Amerikaanse heavy metalband Mastodon verscheen plots in beeld. Niet om een performance van jewelste te geven, maar als acteurs in de serie. Het was wel goed opletten geblazen, want het ging maar om heel bescheiden rolletjes. Meer geven we niet prijs.

De rockers konden hun geluk niet op als ze een persoonlijke uitnodiging in hun bus kregen van GOT-bedenker en producer Dan Weiss. Over de vraag of ze als figurant in de reeks wilden verschijnen, hebben de leden Brann Dailor, Brent Hinds en Bill Kelliher niet lang moeten twijfelen. ‘We voelen ons meer dan vereerd dat we deel mochten uitmaken van een van de grootste verhalen ooit verteld op televisie… en de catering was ook niet slecht.’

Ook andere muzikanten in GOT

Het is niet de eerste keer dat muzikanten een cameo krijgen in de populairste serie van het moment. Zo verscheen Coldplay’ s eigenste drummer Will Champion eventjes in de voorlaatste aflevering van het derde seizoen. Ook frontman van de rockband Snow Patrol, Gary Lightbody, mocht even het podium omruilen voor de set van GOT om als extra soldaat dienst te doen. En wie nog geen optreden van Sigur Rós heeft kunnen bijwonen, moet gewoon naar seizoen 4 episode 2 kijken, waar de IJslandse band tijdens de trouw van de koning speelt.

Benieuwd welke personages de vier bandleden van Mastodon vertolken? Het is nog even in spanning afwachten, want het vijfde seizoen van de serie is op de Belgische zender nog niet te zien. Tip: het zijn rollen op hun lijf geschreven. (FDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content