Mastercab onder dak bij Sonic Angel

De alternatieve Brusselse band van StuBru-producer en presentatrice van de Canvascollectie Elke Jacobs mag haar album maken bij de al even alternatieve platenfirma Sonic Angel.

In alle rust aan een album werken is sinds de jaren ’80 slechts weinig Belgische bands gegeven, zo weet muzikante annex StuBru-producer en Canvas-gezicht Elke Jacobs. Terecht prijst ze zichzelf dan ook “keigelukkig” nu Mastercab, haar band met Stan Nieuwenhuis, een platencontract heeft binnengehaald bij Sonic Angel. De grote meneren van deze innovatieve muziekfabriek – Maurice Engelen en ex-Belgacom CEO Bart Becks – lieten Mastercab in elk geval al de vrijheid om met producer Alex Callier (Hooverphonic) in zee te gaan. U zou voor minder gelukkig worden.

Jacobs ziet Sonic Angel als “een project dat meerkleur en leven kan brengen in de muziekindustrie”. In tegenstelling tot de doorsnee platenfirma, werkt Sonic Angel namelijk met aandelen die voor fans en bedrijven beschikbaar zijn. Op die manier gaat de druk van de commerciële ketel en hoeft de artiest zich niet om de verkoopcijfers te bekommeren.

Of deze manier van werken ook voelbaar zal zijn in Mastercabs nieuwe album, kan Jacobs ons nog niet vertellen. “Het album zal een mengeling zijn van elektro, gitaar en beats,” zegt ze, “maar wel een traditioneel full album. Ik heb nogal de neiging om triestige sing along songs te maken, maar die bewaar ik voor een ander album.”

Voor de eerste single van het album dat ze wél gaan maken, trok Mastercab helemaal naar New York. “Ik ga er vaak naartoe om te schrijven”, vertelt Jacobs, “Daarom hebben we er ook de videoclip opgenomen.”

Op die videoclip is het nog even wachten – tot zolang kunt u uw honger stillen met de clip van hun vorige single, Desire.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content