Marktrock viert 30-jarig bestaan

Regi, Marco Z, Vive la Fête, The Neon Judgement en Compakt Disk Dummies zijn de grootste namen op de affiche van Marktrock, van vrijdag 10 tot zondag 12 augustus in de Leuvense binnenstad.

Regi, Marco Z, Vive la Fête, The Neon Judgement en Humo’s Rock Rally-winnaar Compakt Disk Dummies zijn de topnamen op de affiche van het Leuvense stadsfestival Marktrock dat plaatsvindt van vrijdag 10 tot zondag 12 augustus. De KU Leuven maakte dinsdag de zeven bands bekend die zullen meedingen in de rockrally “KU Leuven Students on Stage”.

Marktrock viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Net zoals de afgelopen jaren, zijn alle optredende groepen Belgisch en alle concerten gratis. Het hoofdpodium staat op de Oude Markt met een elektro-programma (Regi, Vive la Fête, Neon Judgement, …) dat elke avond afgesloten wordt door een dj-set. De programmatie op de Vismarkt richt zich tot een breder publiek (Kevin Williams, Luna Twist, Soulsister, Kids, Anton Walgrave, ..) Op het De Layensplein zijn diverse dj’s actief.

Talentenjacht

Tijdens Marktrock vindt ook de finale plaats van de derde editie van de talentenjacht KU Leuven Students on Stage. Uit zeventig bands die een demo instuurde koos een jury voor 7 ate 9, Get Off My Shoes, Jesus Hendrix & the Apostles, Mystic Moose, The FishHooks, Stella Nova en Into Nebraska. Zij treden zaterdagnamiddag aan op de Vismarkt.

De winnaar speelt ’s avonds opnieuw op de Vismarkt. Op vrijdag 10 augustus vindt op het De Layensplein de finale plaats van de MNM Start to DJ contest. De winnaar mag op zaterdag het muzikaal programma openen op de Oude Markt.

Ook Leuvense Hulpgevangenis organiseert Marktrock-festival
Het Leuvense stadsfestival Marktrock krijgt ook dit jaar een verlengstuk in de Hulpgevangenis in de Maria-Theresiastraat in Leuven. Onder het motto “Marktrock binnen de muren” concerteren op zondag 12 augustus vanaf 14 uur diverse groepen op het binnenplein van deze gevangenis zoals Ambras, Kaffee Detinée Chantée, The Mono’s en Los Callejeros. In de voormiddag zijn er volksspelen en in de vooravond een barbecue.

De directie van de Hulpgevangenis werkt voor dit evenement, dat al voor de 15e keer georganiseerd wordt, samen met het CAW, de Rode Antraciet en Marktrock-organisator The Entertainment Group. Het evenement is volgens de organisatoren uitgegroeid tot “de jaarlijkse feestdag van de Hulpgevangenis” en staat symbool voor de cultuur van respect die in deze instelling overheerst.

Ondanks de aanwezigheid van zware jongens en kruimeldieven uit alle religies en culturen verliepen de vorige edities steevast vreedzaam en respectvol. Op die manier kunnen deel uitmaken van een gebeuren dat de gevangenis overstijgt, is voor de initiatiefnemers ook belangrijk voor de latere reïntegratie in de samenleving. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content