Mark Ronson start de Spelen

Mark Ronson laat (eindelijk) weer van zich horen, deze keer in samenwerking met Katy B. Niet met een nieuwe plaat – die volgt later – wel met een nieuw project, Move to the Beat.

Naar aanleiding van de Olympische Spelen vroeg frisdrankgigant Coca-Cola de Brits-Amerikaanse muzikant om een song te componeren waarin sportgeluiden verwerkt zitten. Ronson zocht vijf sporten die hem interessant materiaal konden opleveren en kwam uit bij tafeltennis, sprinten, hordelopen, taekwondo en – wel, ja – boogschieten. Hij ging langs bij vijf atleten uit verschillende landen – en negeerde daarbij helaas ons, Belgen – om geluidsfragmenten op te nemen. Die verwerkte hij vervolgens in een catchy melodie waar Katy B haar vocalen over drapeerde.


Het hele gebeuren werd vakkundig gefilmd. Dat materiaal werd niet alleen verwerkt in een indrukwekkende televisiecommercial – opgenomen in een stadion, voor een gewillig publiek en met de verschillende atleten in actie naast Ronson en Katy B. Er werd ook een semidocumentaire van gemaakt én een urban kunstwerk, The Beat Wall, dat een tijdelijke stek heeft gevonden in de schaduw van het Olympic Stadion in Londen. ‘Sport gecombineerd met muziek gecombineerd met urban culture: het draait er allemaal om jongeren te enthousiasmeren voor Londen 2012’, liet Ronson optekenen.


Het kunstwerk wordt deze week onthuld, de commercial volgt eind februari en de documentaire krijgt in maart zijn première, maar op de definitieve versie van de song is het wachten tot midden mei. Dan volgt een exclusieve releaseparty. Wie zolang niet kan wachten en toch al enig idee wil hebben van hoe de song zal klinken, kan vanaf deze week op facebook.com/Coca-Cola een speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde game meespelen. Elke week wordt er namelijk een nieuwe laag beats uit de song vrijgegeven: wie die vindt, krijgt toegang tot extra content én maakt finaal ook kans op een vipinvitatie voor de launch party in Londen.
Let the games begin!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content