Mark Lanegan zingt mee op nieuwe QOTSA-plaat

The Queens Of The Stone Age hebben bevestigd dat Mark Lanegan te horen zal zijn op hun nieuwe album. Eerder hadden al Dave Grohl, Trent Reznor en Jake Shears (The Scissor Sisters) laten weten mee te zullen werken aan de opvolger van ‘Era Vulgaris’.

The Queens Of The Stone Age hebben op hun Facebook-pagina bevestigd dat Mark Lanegan te horen zal zijn op hun nieuwe album. Eerder hadden al Dave Grohl, Trent Reznor en Jake Shears, de frontman van The Scissor Sisters, laten weten mee te zullen werken aan de opvolger van ‘Era Vulgaris’.

“Lanegan came by. He didn’t say much, but he sang good”. Meer hadden The Queens Of The Stone Age niet nodig om de terugkeer van Mark Lanegan bekend te maken. Het is al geleden van ‘Lullabies To Paralyze’ dat Lanegan nog eens samen met Josh Homme en zijn kompanen in de studio kroop.

Met de terugkeer van Dave Grohl, op de drums, en Nick Oliveri is trouwens de originele line-up van het album ‘Songs For The Deaf’ weer compleet.

Buiten Lanegan zullen er nog verrassende namen op de nieuwe QOTSA-plaat terug te horen zijn. Zo bevestigde Jake Shears, zanger bij The Scissor Sisters, zijn bijdrage op het album door een foto van hem en de band op het internet te gooien. Eerder had ook al Trent Reznor, frontman van Nine Inch Nails, zijn hulp toegezegd.

De Amerikaanse Mark Lanegan brak door als frontman van The Screaming Trees en heeft, naast QOTSA, ook al samengewerkt met oa. Kurt Cobain en PJ Harvey. Zijn laatste album, Blues Funeral, kwam uit in 2012. Lanegan trok hiermee op een wereldtournee, gesteund door de Belgische band Creature With The Atom Brain.

Het is van 2007 en ‘Era Vulgaris’ geleden dat The Queens Of The Stone Age nog eens album uitbrachten. De nieuwe plaat heeft nog geen naam en zou in de eerste helft van 2013 uitkomen. De Amerikaanse band heeft al weten dat ze in de zomer enkele festivals zullen aandoen, waaronder Benìcassim is Spanje en Download in het Verenigd Koninkrijk. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content