Mark Lanegan en Tomahawk komen naar Dour

Mark Lanegan speelt komende zomer met zijn band op het Dour Festival. Ook Dour-veteraan Mike Patton zakt af naar Wallonië, deze keer met zijn supergroep Tomahawk.

Mark Lanegan is één van de nieuwe namen op de affiche van de 25ste editie van het Dour Festival. De Amerikaanse zanger toerde vorig jaar nog met zijn recentste album ‘Funeral Blues’, gesteund door de Belgische band Creature With The Attom Brain. Lanegan kwam recent in het nieuws, toen bekend raakte dat hij meezingt op de nieuwe plaat van The Queens of the Stone Age.

Het Waalse festival heeft ook Mike Patton en zijn supergroep Tomahawk kunnen strikken. De band bestaat voor de rest uit Duane Denison (The Jesus Lizard, Unsemble), John Stainer (Battles, Helmet) en Trevor Dunn (Mr. Bungle, Fantômas, etc.). Patton zakte al eerder af naar het festival met Faith No More, Fantômas en Peeping Tom.

Naast Mark Lanegan en Tomahawk werd ook de komst van Tree Oh Sees, Mujeres en Young Rival bevestigd. Het festival vindt plaats van 18 juli t.e.m. 21 juli. Tickets kosten 50 euro voor één dag en 100 euro voor een combiticket. (XvDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content