Mario Goossens (Triggerfinger) over zijn meest dierbare vinylplaten

Triggerfinger is ambassadeur van Record Store Day en viert dat met een speciale 10inch. Drummer Mario Goossens over de drie vinylplaten die hem het meest dierbaar zijn.

Venom – At War With Satan“Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Limburg waar er geen platenzaak was, alleen een elektrowinkel die tussen de broodroosters en de wasmachines ook wat vinyl en cassettes had staan. Samen met mijn vrienden ging ik elke zaterdag voor de etalage staan kijken wat er allemaal te krijgen was en op een keer stond ‘At War With Satan’ er.

Wij waren zware metalfans en ik herinner me nog hoe we allemaal daar stonden van: “Wow! Ze hebben Venom”. ‘At War With Satan’ is de eerste lp waar ik echt zelf voor gespaard heb. De eerste vinyl die ik ooit gekregen heb moet het singletje ‘Met de vlam in de pijp’ van Henk Wijngaard geweest zijn. Laten we zeggen dat mijn muzieksmaak snel geëvolueerd is.”


Buddy Miles – Them Changes“Een van mijn recentste aankopen, een album van de drummer van Jimi Hendrix’ Band of Gypsys. Ik kende die plaat wel, maar om de een of andere reden had ik die nooit gekocht, noch op vinyl, nog op cd of mp3. Maar een paar maanden geleden kwam ik ze tegen op een rommelmarkt en sindsdien ben ik er gek van. Iedereen trouwens: als er bezoek is en ik leg ze op, krijg ik meteen de vraag wie dat is.

Dat ik die vinyl op een rommelmarkt vond, geeft het nog meer betekenis, ja. Dan is het een echte ontdekking hé? Toen ik in de bakken aan het kijken was en deze plaat eruit haalde kwam de verkoper ook meteen naar mij toe: “Ah, meneer is een kenner?” (lacht)”

Fleetwood Mac – Rumours“Omdat een dierbare plaat niet altijd iets speciaals of onvindbaars moet zijn. ‘Rumours’ is een van die albums die ik vier keer gekocht heb: op vinyl toen ik jong was, op cd toen ik net als iedereen overschakelde van lp’s naar cd’s, op mp3 om ze mee te nemen op tournee en opnieuw op vinyl omdat mijn oude exemplaar scheefgetrokken was.

Van alle platen uit mijn collectie zal dit ook degene zijn die bij mij thuis het vaakst opstaat. En dan is het altidj de vinylversie.”

(SW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content