Mario Goossens drumt duizend stokslagen voor opgesloten Saoedische blogger

© Amnesty International / Youtube

Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger, drumt duizend stokslagen om de vrijlating van Raif Badawi, een Saoedische blogger, te eisen. Dat meldt Amnesty International in een persbericht.

Raif Badawi werd in 2012 gearresteerd en twee jaar later, in 2014, veroordeeld tot duizend stokslagen, tien jaar cel en 240.000 euro boete omdat hij zich kritisch uitliet over het beleid van de Saoedische overheid. Badawi is de oprichter van het online platform ‘Saudi Free Liberals Forum’ en wilde daarmee het debat over politieke en sociale kwesties stimuleren.

‘In Saoedi-Arabië worden fundamentele rechten en vrijheden schaamteloos geschonden. Het verhaal van Raif is daar een perfect voorbeeld van en tart alle verbeelding. Toen ik beelden zag van zijn lijfstraf, en hoe de massa gewoon toekijkt, was ik ontzet. Ik laat mijn stem horen met duizend drumslagen en wil zo ook Raif en zijn gezin een hart onder de riem steken’, aldus Goossens.

In 2015 kreeg Raif zijn eerste vijftig stokslagen. De volgende sessies zijn niet doorgegaan, eerst omdat zijn rug nog niet voldoende hersteld was en nadien zonder officiële verklaring, maar waarschijnlijk is internationale druk de ware reden. Tot op de dag van vandaag verblijft Raif onterecht in de cel. ‘Raif Badawi hoort niet thuis in de gevangenis. Met de video van de duizend drumslagen willen Amnesty International en Mario Goossens opnieuw aankaarten dat Raif een gewetensgevangene is die onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrijgelaten moet worden’, zegt Lore Van Welden, woordvoerder van Amnesty International Vlaanderen.

480360

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
YouTubehttps://www.youtube.com/user/AmnestyVlaanderenAmnesty International Vlaanderenhttps://i.ytimg.com/vi/8h8sJDFgmwY/hqdefault.jpghttps://www.youtube.com/video2701.04801.000 stokslagen klinken niet zo goed voor Raif Badawi

Niet alleen de vrije meningsuiting staat onder druk in Saoedi-Arabië, ook andere mensenrechten worden vaak en zwaar geschonden. In België tekenden al tienduizend mensen de petitie van Amnesty International voor de vrijlating van Raif Badawi, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content