Marathonradio van Peter van de Veire uit de startblokken

© Jorge Dirkx/Belga

Presentator Peter Van de Veire heeft zijn ‘Marathonradio’ op MNM maandagochtend om 6 uur op gang getrokken. Hij wil met een 183 uur lange blokradio de blokkende studenten steunen, én het wereldrecord verbreken.

MNM-dj Peter Van de Veire is net als de meeste studenten aan een bijzonder drukke week begonnen. Het gros van de schoolgangers zit in de examenperiode, de radiopresentator zal hen ondersteunen door onafgebroken radio te maken. ‘Vaak is de radio ’s nachts hun enige vriend. Dus is dit een goed initiatief om hen een hart onder de riem te steken’, laat hij weten.

Van de Veire zal hen niet alleen bijstaan met muziek, de studenten kunnen ook bij hem terecht voor praktische studietips. Daarvoor zal Teleblok hem telefonisch te hulp schieten.

Strikte regels

Bedoeling is om 183 uur, iets meer dan een week, onafgebroken radio te maken. Daarmee zou ook het Guinness Book-record op naam van een Italiaanse dj verbroken worden. De regels om dat record te halen zijn onverbiddelijk: Van de Veire moet alleen presenteren, zelf alle platen aankondigen en opzetten, uitzenden vanuit een normale radiostudio (met douchecabine en bed) en een goed doel steunen.

De nummers moeten minstens twee minuten en maximaal zes minuten duren. Hij heeft recht op toegestane pauzes van 5 minuten per uur; maar die wil hij opsparen om pas later enkele uurtjes te slapen. De eerste ‘rust’ is voorzien op woensdagochtend. Het goed doel is Habbekrats, een vzw voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.

De stunt van de MNM-dj zal op de voet gevolgd worden door een lichttherapeut, een inspanningsfysioloog en een spoedarts. De marathonuitzending kan uiteraard gevolgd worden op MNM en mnm.be, maar ook elke avond op OP12, tussen 20 en 20.30 uur, met een best of-compilatie van die dag. Als alles naar wens verloopt, is de buit binnen op dinsdag 19 juni. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content