Manuscript ‘Lucy in the Sky’ onder de hamer

De met de hand geschreven en ontelbare keren besproken songtekst ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ van The Beatles staat klaar om op 15 en 16 mei in Beverly Hills geveild te worden.

De liedtekst , origineel door John Lennon neergepend, verscheen op 1 juni 1967 op een van de bekendste en meest invloedrijke albums dat ooit door The Fab Four werd uitgebracht: ‘St. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’.

De reden waarom het nummer zo veel ruchtbaarheid kent, is omdat er gespeculeerd wordt dat de inhoud van de tekst refereert naar het hallucinerende drug LSD. Lennon zelf hield altijd voet bij stuk en beweerde steevast dat zijn kind zijn inspiratiebron voor het lied was geweest. Zoontje Julian zou namelijk ooit een tekening hebben gemaakt met een gelijknamige titel.

Profiles in History, de organisator van de veiling, schat dat het manuscript minstens 140.000 euro zal opbrengen. De auctie zal in het Saban Theater in het Amerikaanse Beverly Hills plaatsvinden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

J.H.

Bron: Reuters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content